Zece persoane - inclusiv nouă copii - au murit într-un accident în lanţ implicând 15 vehicule, în apropiere de Greenville, în statul american Alabama, potrivit medicului legist din comitatul Butler, care consideră că acest accident probabil are legătură cu furtuna Claudette, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În incident au fost implicate, sâmbătă,15 vehicule care circulau către nord, pe autostrada I-65, şi care ar putea să fi fost cauzat de acvaplanare, a apreciat suminică Wayne Garlock.

Opt dintre cei zece morţi - copii cu vârste cuprinse între patru şi 17 ani - se aflau într-un vehicul aparţinând Tallapoosa County Girls Ranch, o instituţie pentru victime tinere ale abuzurilor sau neglijenţei.

Un tată şi fiica sa în vârstă de nou luni, care circulau în alt vehicul, au murit după ceu afost transportaţi la un spital în regiune, a anunţat un medic legist.

Claudette, prezentată iiţial drept o furnună, a fost retrogradată la statutul de depresiune tropicală în momentul în care atingea coasta americană.

Ea a fost însoţită de rafale de vânt violente şi de ploi abundente în Louisiana, Mississippi, Florida şi Alabama.

În afară de carambolaj, alte două persoane au murit din cauza Claudette, a anunţat sâmbătă, pe Facebook preşedintele Consiliului Municipal din Tuscaloosa (Alabama), Kip Tyner.

Potrivit unui membru al biroului şerifului, citat de Tuscaloosa News, este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani şi despre fiul său, în vârstă de trei ani, care au fost ucişi acasă, de un copac care acăzut peste ei.

Potrivit lui Kip Tyner, 18 centimetri de precipitaţii as-au înregistrat în câteva ore, în comitatul Tuscaloosa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.