Diplomaţia rusă respinge miercuri drept ”absurd” faptul că preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că livrările de armament Ucrainei nu constituie o escaladare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este absurd”, a denunţat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

”Preşedintele francez (Emmanuel Macron) este, oare, cu adevărat sigur că livrări de armament greu, de avioane, regimului de la Kiev (...) nu vor conduce la o ecaladare a situaţiei?”, a continuat ea.

”Nu pot să cred că aici este vorba despre logica unui adult”, a tunat ea.

Maria Zaharova răspundea unei întrebări, într-o conferinţă de presă, despre declaraţii ale lui Emmanuel Macron, luni, referitoare la eventuale livrări de avioane de vânătoare Ucrainei.

Şeful statului franxcez a subliniat luni că o decizie cu privire la livrări de armament este necesar să răspundă unor ”criterii” - şi anume ca acestea ”să nu conducă la o escaladare” şi ”să nu fie de natură să atingă teritoriul rus”,

”Prin definiţie, nimic nu este exclus”, sublinia Macron.

Franţa a anunţat marţi că urmează să livreze Ucrainei 12 tunuri de tip Caesar, după ce i-a livrat 18 tunuri de acest tip, însă Parisul refuză, în acest stadiu, să livreze Kievului tancuri de tip Leclerc.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.