Oraşul chinez Wuhan (centru), primul loc în care a fost despistat noul coronavirus, în decembrie 2019, a primit primul zbor internaţional - din ianuarie -, când aeroportul a fost închis din cauza covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China şi-a redus în mod drastic, la sfârşitul lui martie, legăturile aeriene cu restul lumii, pentru a limita venirea unor bolnavi care ar fi putut relansa epidemia pe teritoriul chinez.

Beijingul a îndiguit covid-19 cu ajutorul unor măsuri de izolare, carantină, depistare, urmărire a cazurilor de contact şi prin purtarea măştiide protecţie. China mai înregistrează zilnic doar o mână de cazuri.

Un avion aparţinând companiei sud-coreene low cost T'way a aterizat miercuri pe AeroportulInternaţional Tianhe de la Wuhan, cu 60 de pasageri la bord, a anunţat televiziunea publică CCTV.

Imagini difuzate de postul chinez surprindeau călători purtând mască de protecţie şi poliţişti în combinezon integral de protecţie şi cu viziere care controlau pasagerii.

Aproape 3.900 de persoane au murit, în mod oficial, din cauza covid-19 la Wuhan - reprezentând peste 80% dintre cei 4.634 de morţi înregistraţi de China pe teritoriul său.

Oraşul a fost plasat în carantină timp de peste două luni, începând de la 23 ianuarie. Primăria a organizat, după aceea, depistarea tuturor celor 11 milioane de locuitori ai oraşului.

Pasagerii care sosesc la Wuhan din străinătate este necesar să prezinte un test negativ de depistare a noului coronavirus realizat cu 72 de ore mai înainte, a declarat pentru CCTV directorul Biroului Municipal al Aviaţiei Civile Li Yizhuo.

China interzice în continuare intrarea pe teritoriul său a aproape tuturor străinilor. Persoanele care sosesc în ţară se supun unor teste medicale şi unei carantine de 14 zile, într-un hotel, pe cheltuiala lor.

Aeroportul din Wuhan a fost redeschis la începutul lui aprilie şi primea până acum doar zboruri interne. Numărul pasagerilor şi zborurilor a crescut la nivelul de dinaintea epidemiei, a anunat săptămâna trecută operatorul aeroportului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.