Pentagonul a confirmat faptul că Phenianul a efectuat un test de armament, precizând că nu este vorba despre o rachetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A avut loc un test”, a declarat joi secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan.

Presa de stat nord-coreeană a anunţat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat testul unei noi ”arme tactice ghidate” cu o ”ogivă puternică”, fără să precizeze natura armei.

”Nu vreau să intru în detaliile informaţiilor noastre, dar aş spune că nu este vorba despre o rachetă balistică”, a declarat Patrick Shanahan, întrebat despre acest lucru de presă înaintea unei întâlniri cu ministrul albanez al Apărării Olta Xhaçka.

Întrebat dacă este vorba despre un test terestru sau despre o lansare, şeful Pentagonului a rămas vag.

”Putem spune a trage, a lansa, a testa. Sunt sinonime”, a răspuns el.

Pentagonul a subliniat că acest test nord-coreean nu a avut impact asupra operţaiunilor armatei americane în regiune.

Acest anunţ nord-coreean intervine în contextul în care se acumulează îndoieli cu privire la procesul ”denuzlearizării” Phenianului.

După efuziunile summitului din Singapore, în iunie 2018, preşedintele american Donald trump şi dictatorul Kim Jong Un s-au despărţit în februarie, în Vietnam, la Hanoi, cu un dezacord.

Dictatorul nord-coreean cerea o ridicare a sancţiunilor prea importantă în ochii americanului, în schimbul unui început al unei ”denuclearizări” considerate prea timide.

După aproape trei luni, negocierile sunt în impas.

Emisarul secretarului de Stat american Steve Biegun nu a obţinut, încă, o întâlnire cu omologii săi nord-coreeni, iar negocierile cu privire la dezarmarea atomică nu au mai fost reluate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.