Washington a anunţat, miercuri, noi restricţii privind vizele împotriva talibanilor, ca răspuns la interdicţiile privind angajarea şi educaţia femeilor din Afganistan, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi iau măsuri pentru a impune restricţii suplimentare privind vizele anumitor talibani actuali sau foşti, membri ai unor grupuri de securitate non-statale şi a altor persoane considerate responsabile sau complice la acţiuni împotriva femeilor şi fetelor din Afganistan", a spus, într-un comunicat de presă, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.

De la revenirea lor la putere în august 2021, talibanii au impus restricţii severe femeilor afgane, interzicându-le să lucreze, să frecventeze şcolile secundare şi universităţi sau să meargă în parcuri.

La sfârşitul lunii decembrie, au interzis ONG-urilor să lucreze cu femeile afgane, ceea ce a determinat mai multe organizaţii să-şi suspende activităţile.

Statele Unite vor continua să lucreze în coordonare cu ţările aliate "pentru a-i convinge pe talibani că acţiunile lor vor avea consecinţe de amploare şi vor închide calea către îmbunătăţirea relaţiilor cu comunitatea internaţională", a adăugat Blinken.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.