CIA a ajuns la concluzia că prinţul saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi luna trecută, la Istanbul, contrazicând astfel afirmaţiile oficialilor saudiţi, care au negat orice impicare a acestuia în asasinat, scrie Washington Post citând surse apropiate anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un grup de 15 agenţi saudiţi au mers la Istanbul,  la bordul unui avion guvernamental, şi l-au ucis pe Khashoggi în clădirea consulatului saudit, unde se afla pentru a lua documente necesare căsătoriei cu o femeie de naţionalitate turcă.

Concluziile CIA se bazează pe mai multe surse de informaţii, inclusiv o convorbire telefonică pe care fratele prinţului Khalid bin Salman, ambasadorul saudit în SUA, a avut-o cu Khashoggi, căruia i-a transmis că ar trebuie să meargă la consulatul saudit din Istanbul pentru a-şi lua documentele şi i-a dat asigurări că va fi în siguranţă.

Casa Albă şi Departamentul de stat au refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune care ţine de serviciile secrete.

După apariţia articolului din Washington Post, Khalid bin Salman a negat că i-ar fi spus lui Khashoggi să meargă în Turcia. El a scris pe Twitter că ultima dată când a luat legătura cu Khashoggi a fost în scris, în 26 October 2017, cu aproape un an înaintea morţii jurnalistului.

"Niciodată nu am vorbit cu el la telefon şi cu siguranţă niciodată nu i-am sugerat să meargă în Turcia, pentru niciun motiv. Solicit Guvernului SUA să facă publică orice informaţie pe acest subiect",  a scris el într-un mesaj pe Twitter, ulterior publicând integral şi răspunsul transmis Washington Post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.