Vulcanul Fuego din Guatemala, aflat la numai 35 de kilometri de capitală, a intrat sâmbătă într-o nouă fază de erupţie, însoţită de explozii, scurgeri de lavă şi emisii de cenuşă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vulcanul Fuego a prezentat o creştere a activităţii, care în ultimele minute a intrat în faza de erupţie", a anunţat Institutul Naţional de Vulcanologie (Insivumeh) într-un comunicat.

Erupţia vulcanului - situat la o înălţime de 3.763 de metri şi aflat la numai 35 de kilometri sud-vest de capitala Guatemala City - generează "explozii constante slabe, moderate şi puternice", a adăugat institutul. De asemenea, provoacă o "fântână incandescentă" de lavă care se ridică la peste 500 de metri deasupra craterului şi o coloană de cenuşă proiectată la mai mult de un kilometru de vârful vulcanului, a declarat Insivumeh. 

Autorităţile nu au ordonat deocamdată evacuarea populaţiei.

În 2018, erupţia sa a provocat moartea a 215 persoane şi dispariţia unui număr similar de oameni care locuiau în comunităţile rurale din apropierea gurii de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.