Acordul Brexitului între Londra şi Uniunea Europeană urmează să fie supus votului deputaţilor britanici ”până la 21 ianuarie”, a anunţat marţi un purtătorul de cuvânt al Downing Street, la o zi după amânarea votului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape sigură de o înfrângere umilitoare în Camera Comunelor, într-un vot asupra acordului, şefa Guvernului britanic Theresa May a anunţat luni că amână votul - prevăzut marţi - şi începe discuţii cu lideri europeni în vederea obţinerii unor concesii asupra textului.

Camera Comunelor urma să se reunească marţi şi să aprobe sau respingă proiectul acordului.

Cu mai puţin de patru lun înaintea Brexitului - prevăzut la 29 martie, Theresa May le-a spus deputaţilor luni că va încerca să renegocieze acordul, în pofida faptului că niciun lider european nu s-a pronunţat în favoarea acesteui lucru.

Ea doreşte garanţii cu privire la faptul ca ”plasa de siguranţă” (”backstop”, în engleză) care vizează să evite restabilirea unei frontiere fizice între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, stat membru UE, să nu se aplice pe termen nedefinit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.