Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen consideră că un fond de relansare economică în viitorul buget plurianual al Uniunii Europene (UE) este singurul mijloc de ieşire a statelor membre UE din criza noului coronavirus şi estimează că suma bugetului comunitar este necesar să fie revizuită în creştere, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să creştem puterea de foc pentru  a genera investiţii necesare în toată Uniunea Europeană şi vom propune creşterea a ceea ce numim marja (Cadrului financiar plurianual care permite o flexibilitate)”, a anunţat joi, la finalul summitului european prin videoconferinţă Ursula von der Leyen.

”Estimăm că actualele nevoi ne fac să ne gândim la un plafon de resurse proprii de aproximativ 2% din VNB (Venitul Naţional Brut) pe doi sau trei ani şi nu de 1,2%”, a declarat ea într-o conferinţă de presă - referindu-se la partea bugetului european gestionată de CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.