Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă în mesajul către popor că oficiali guvernamentali s-au întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri ucrainean şi că discuţia nu a fost una uşoară, pentru că există unele probleme serioase. Zelenski a arătat că în vremuri de război trebuie să fie cu toţii uniţi de o singură sarcină - puterea Ucrainei, puterea societăţii şi a economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş dori să menţionez câteva întâlniri de astăzi. În primul rând, precizăm activitatea noastră viitoare cu partenerii pentru această lună şi pentru luna următoare, până la sfârşitul lunii februarie. Ucraina ar trebui să fie şi va fi pe agenda mondială. Pregătim negocierile şi documentele necesare.  Cea de-a doua întâlnire s-a referit la activele ruseşti îngheţate în diferite jurisdicţii care ar trebui să fie folosite pentru a fi protejate împotriva agresiunii ruseşti. Ne consolidăm poziţia - poziţia justiţiei”, a transmis preşedintele Ucrainei. 

Volodimr Zelenski a precizat că luni oficiali guvernamentali s-au întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri ucrainean.

”Discuţia nu a fost una uşoară. Există unele probleme serioase. Există dificultăţi reale. M-am familiarizat cu detaliile şi am cerut să fac munca de bază necesară pentru a mă asigura că toate complicaţiile dintre oficialii guvernamentali, mediul de afaceri şi forţele de ordine sunt rezolvate”, a arătat liderul ucrainean.

”Fiecare poate avea propria opinie, da, dar în vremuri de război trebuie să fim cu toţii uniţi de o singură sarcină - puterea Ucrainei, puterea societăţii şi a economiei noastre. Toate evoluţiile vor fi prezentate în cadrul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare”, a mai spus Zelenski în mesaj. 

Oamenii de afaceri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la reţinerea, săptămâna trecută, a lui Ihor Mazepa, acuzat că s-a implicat în achiziţionarea ilegală de terenuri la nord de Kiev pentru a continua construcţia de locuinţe de lux. Mazepa, a cărui companie Concorde Capital operează în Ucraina de 20 de ani, a fost reţinut la graniţa cu Polonia. Fratele său şi alţi oficiali care au legătură cu compania sa au fost, de asemenea, reţinuţi. El a descris detenţia sa ca fiind un exemplu de presiune oficială asupra companiilor ucrainene. Mazepa a fost un critic frecvent al agenţiilor de aplicare a legii şi al judecătorilor, acuzându-i pe unii dintre ei de abuz de putere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.