Preşedintele Ucrainei, Volosimir Zelenski afirmă, în mesajul adresat poporului, duminică noaptea, că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni - reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă. El mai spune că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, Harkov, Herson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporojie. .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Ucrainei anunţă că lupte acerbe au loc în multe secţiuni ale frontului cu o lungime totală de peste 2.000 de kilometri, în regiunea Doneţk, regiunea Harkov, Kherson, precum şi regiunile Mykolaiv şi Zaporizhia.
 
”Avem rezultate pozitive în mai multe direcţii. Şi indiferent ce se întâmplă săptămâna aceasta în Rusia, indiferent ce măsuri plănuieşte statul terorist - politice sau militare - sarcinile statului nostru, sarcinile Ucrainei, nu se pot schimba: luptăm pentru viaţă şi libertate pentru toţi ucrainenii”, spune liderul ucrainean. 
 
Zelenski anunţă că săptămâna aceasta va avea loc un nou val al activităţii noastre diplomatice.
 
”Nevoile noastre, poziţiile noastre, punctul nostru de vedere cu privire la modul de a opri răul rusesc vor fi auzite peste tot în lume, absolut peste tot. De asemenea, vom pune un accent deosebit. Accent pe faptul că mobilizarea criminală este folosită de Rusia nu doar pentru a prelungi suferinţa oamenilor din Ucraina şi pentru a destabiliza şi mai mult lumea, ci şi pentru a extermina fizic oameni - reprezentanţi ai popoarelor indigene care trăiesc în teritoriile controlate până acum, temporar, de Federaţia Rusă”, mai spune el. 
 
Volodimir Zelenski arată că ”situaţia din Crimeea ocupată este catastrofală, iar informaţiile despre poporul tătar din Crimeea sunt pe deplin confirmate. 
 
”Acelaşi lucru se întâmplă pe teritoriul Rusiei însăşi. Aceasta este o politică imperială deliberată. Aceasta este o lovitură pentru popoarele din Daghestan şi din întregul Caucaz, de exemplu, pentru popoarele indigene din Siberia şi din alte teritorii.
 
Preşedintele Ucrainei a transmis în limba rusă, pentru "tovarăşii" ruşi:  ”Aceasta nu este un fel de colecţie de popoare din Rusia, nu insigne sau steaguri undeva pe hartă, nu. Acestea nu sunt ambalaje de bomboane - aceştia sunt oameni reali. Şi abia acum începeţi să o auziţi, dar încă nu peste tot. Vedem că oamenii, în special, în Daghestan, au început să lupte pentru viaţa lor. Vedem că au început să înţeleagă că este vorba de viaţa lor. De ce ar trebui ca soţii, fraţii, fiii lor să moară în acest război? Într-un război pe care îl doreşte un singur om. Într-un război împotriva poporului nostru, pe pământul nostru. El nu-şi trimite copiii la război. Luptaţi pentru a vă asigura că copiii voştri nu sunt trimişi să moară - toţi cei care pot fi luaţi de această mobilizare criminală a Rusiei. Pentru că dacă veniţi să luaţi vieţile copiilor noştri - vă spun în calitate de tată - nu vă vom lăsa să plecaţi în viaţă”.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.