În timpul unei vizite de lucru în Elveţia, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat discuţii cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Viola Amherd. Ucraina are prieteni care o ajută, iar Elveţia se numără printre ei, a spus liderul ucrainean, potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev. În timpul discuţiilor de la Berna, s-a acordat o atenţie considerabilă chestiunii justiţiei şi, în special, implicării Elveţiei în crearea unui tribunal special pentru crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei, care va asigura răspunderea deplină a criminalilor de război ruşi, precum şi a conducerii politice şi militare a Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful statului a mulţumit Elveţiei pentru grija sa faţă de poporul ucrainean şi pentru ajutorul acordat în salvarea de vieţi omeneşti.
 
"Pentru dumneavoastră, a fi neutru nu înseamnă să ignori realitatea. Iar dumneavoastră sunteţi sincer din punct de vedere moral. Evaluaţi cu onestitate ceea ce se întâmplă în Europa şi ne ajutaţi să salvăm vieţi. Vă sunt recunoscător pentru sprijinul politic de principiu acordat Ucrainei din prima zi a invaziei la scară largă a Rusiei. Vă mulţumesc că v-aţi alăturat pachetelor de sancţiuni europene. Şi, bineînţeles, pentru activitatea noastră comună privind punerea în aplicare a formulei de pace", a declarat Volodymyr Zelenski adresându-se lui Viola Amherd în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii mass-media după discuţiile de la Berna.
 
El a subliniat că poziţia Elveţiei este întotdeauna de importanţă globală şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru că a contribuit la promovarea justiţiei şi la restabilirea unei păci echitabile.
 
Preşedintele Ucrainei a lăudat, de asemenea, asistenţa umanitară şi financiară oferită de Elveţia, asistenţa pentru reconstrucţie, sprijinul politic şi pentru sancţiuni.
 
Potrivit acestuia, s-a discutat, de asemenea, un nou program de sprijin pe termen lung. 
 
În timpul discuţiilor de la Berna, s-a acordat o atenţie considerabilă chestiunii justiţiei şi, în special, implicării Elveţiei în crearea unui tribunal special pentru crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei, care va asigura răspunderea deplină a criminalilor de război ruşi, precum şi a conducerii politice şi militare a Rusiei.
 
Preşedintele Ucrainei a mulţumit Elveţiei pentru activitatea sa de deminare. Potrivit acestuia, în timpul întâlnirii, s-a discutat despre organizarea a două conferinţe privind deminarea în primăvara şi toamna acestui an.
 
"Astăzi, 174.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru sunt contaminaţi cu mine ruseşti şi muniţie neexplodată. Şi ar fi foarte dificil pentru orice ţară din lume să facă faţă singură acestei sarcini. Din fericire, Ucraina are prieteni care o ajută. Elveţia se numără printre ei", a declarat şeful statului.
 
Preşedintele Ucrainei a subliniat, de asemenea, importanţa continuării activităţii comune privind presiunea sancţiunilor asupra Rusiei, care trebuie să fie eficientă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.