Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat în mesajul adresat poporului că Adunarea Organizaţiei Maritime Internaţionale a adoptat o rezoluţie în sprijinul eforturilor lor în Marea Neagră, succesul Ucrainei în ceea ce priveşte restabilirea navigaţiei şi stabilirea unui nou "coridor de cereale”, el precizând că acest coridor de export a dat deja rezultate, prin mai mult de 7 milioane de tone de marfă transportate. În plus, a spus Zelenski, sistemul feroviar dă, de asemenea, rezultate bune, astfel că numai în luna noiembrie, a transportat 14 milioane de tone de marfă. Zelenski a mai spus că numai noaptea trecută, în timpul ultimului atac, au fost distruse 18 drone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ziua de astăzi marchează un rezultat important pentru Ucraina şi pe scena internaţională. În special în cadrul Organizaţiei Maritime Internaţionale, care săptămâna trecută a eliminat Rusia din organismele sale de conducere. Astăzi, Adunarea Organizaţiei Maritime Internaţionale a adoptat o rezoluţie în sprijinul eforturilor noastre în Marea Neagră - succesul Ucrainei în ceea ce priveşte restabilirea navigaţiei şi stabilirea unui nou "coridor de cereale"., a spus Volodimir Zelenski.
 
El a precizat că acest coridor de export a dat deja rezultate, prin mai mult de 7 milioane de tone de marfă.
 
”Acest lucru este foarte semnificativ - este vorba de economia noastră. Nu este doar munca porturilor şi a agrarienilor, ci şi a multor alte industrii conexe. Milioane de locuri de muncă din Ucraina depind de exporturile pe care ţara noastră este capabilă să le ofere. Îmi exprim recunoştinţa faţă de toţi cei din întreaga lume care ajută Ucraina în această privinţă. În special, Organizaţia Maritimă Internaţională va sprijini acum eforturile noastre şi există o decizie corespunzătoare pentru a evalua asistenţa tehnică de care avem nevoie pentru buna funcţionare a coridorului maritim”, a arătat Zelenski. 
 
El a mai spus că sistemul feroviar dă, de asemenea, rezultate bune.
 
”Numai în luna noiembrie, Ukrzaliznytsia a transportat 14 milioane de tone de marfă. Aceasta este o cifră record de la începutul războiului pe scară largă, iar noi observăm performanţele excelente ale căii ferate atât în direcţia exportului şi a importului, cât şi a transportului intern. Sunt recunoscător întregii echipe de la Ukrzaliznytsia, tuturor lucrătorilor noştri din domeniul transporturilor, fiecărei persoane care lucrează în porturile ucrainene şi tuturor ţărilor şi popoarelor care susţin cu adevărat culoarele europene de solidaritate create pentru a ajuta naţiunea care se opune agresiunii”, a afirmat Zelenski.
 
Preşedintele Ucrainei a vorbit în mesajul zilnic adresat poporului despre luptătorii grupurilor mobile de tragere.
 
”Numai noaptea trecută, în timpul ultimului atac, au fost distruse 18 drone. Şi majoritatea celor distruse au fost rezultatul grupurilor mobile de tragere. Aşa ar trebui să fie. Le mulţumesc tuturor celor care îi antrenează pe războinicii unor astfel de grupuri şi care lucrează pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie. Noaptea trecută, grupurile mobile de tragere din regiunile Mykolaiv, Kherson, Ivano-Frankivsk şi Kirovohrad au funcţionat bine. Vă sunt recunoscător vouă personal şi tuturor celor care sunt la datorie în fiecare zi şi în fiecare noapte în diferite regiuni”, a fost mesajul preşedintelui Ucrainei. 
 
Zelenski s-a referit şi la militarii Forţelor Aeriene - ”piloţii noştri, inginerii, tunerii antiaerieni şi unităţile de apărare aeriană ale Forţelor Terestre”. ”Războinici, vigilenţa şi acurateţea voastră reprezintă rezistenţa întregii noastre ţări şi a oraşelor noastre”, a precizat el. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.