Premierul britanic Boris Johnson a făcut vineri o nouă deplasare la Kiev, vizită surpriză care vine la o zi după cea a lui Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt încântat să îl văd din nou la Kiev pe un mare prieten al ţării noastre, Boris Johnson”, a scris pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Este o plăcere să fiu din nou la Kiev”, a notat la rândul său Boris Johnson, pe Twitter.

Johnson a mai fost la Kiev în 9 aprilie.

După vizita de vineri, guvernul britanic a anunţat că Boris Johnson s-a oferit să lanseze un program de pregătire a forţelor ucrainene, cu potenţial ca la fiecare 120 de zile să fie pregătiţi până la 10.000 de soldaţi.

Dacă oferta va fi acceptată de Ucraina, parteneri internaţionali vor fi invitaţi să găzduiască programul, notează gov.uk.

Potrivit The Guardian, Boris Johnson a anulat în ultima clipă o vizită pe care o avea programată la Doncaster, pentru a merge în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.