”Viscere umane au fost găsite plutind pe fluviu”, în timpul căutării jurnalistului britanic Dom Phillips şi expertului brazilian Bruno Pereira, daţi dspăruţi în urmă cu o săptămână în Amazonia, a anunţat luni preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Căutările continuă, Însă totul sugerează că li s-a făcut rău. Viscere au fost găsite plutind pe fluviu şi au fost aduse la Brasilia pentru a fiidentificate (cu ajutorul) ADN”, a declarat şeful statului brazilian într-un interviu acordat postului de radio CBN.

”Având în vedere timpul care a trecut, opt zile deja, va fi foarte greu să fie găsiţi în viaţă. Mă rog lui Dumnezeu aşa sa fie, dar informaţiile de care dispunem ne fac să ne temem de contrariu”, a adăugat el.

Membri ai familiei lui Dom Phillips au anunţat anterior, luni, că ”două corpuri au fost găsite”, dar că identificarea era în curs.

Poliţia locală nu a confirmat, pentru moment, această informaţie.

”Aşteptăm confirmarea poliţiei federale pentru a afla dacă este vorba sau nu despre Dom şi Bruno. Rămânem îngrijoraţi, în aşteptare”, a declarat AFP Dominique Davies, nepoata lui Dom Phillips.

Poliţia federală a anunţat, la rândul său, că ”informaţii potrivit cărora corpurile lui Bruno Pereira şi Dom Phillips ar fi fost găsite sunt inexacte” şi că ”material biologc” şi lucruri personale ale celor doi dispăruţi erau în curs să fie analizate.

Autorităţile au anunţat duminică descoperirea unui rucsac, unor bocanci şi unui card de asigurare de sănătate care le aparţineau lui Dom Phillips şi Bruno Pereira - marcând o cotitură în operaţiuni de căutare care au demarat lent.

Cei doi bărbaţi au fost văzuţi ultima oară duminică, pe 5 iunie, în timpul unei expediţii în regiunea Javari, în apropiere de frontiera cu Peru şi Columbia.

Un colaborator al cotidianului britanic The Guardian, Dom Phillips intenţiona să scrie o carte despre protecţia mediului în Amazonia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.