Berlinul a decis vineri să înăsprească restricţiile pentru călătoriile în Spania, inclusiv în insulele Baleare şi Canare, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de Covid la persoanele care vin din această destinaţie de vacanţă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura, care se aplică şi în Regatul Ţărilor de Jos, vine după ce prima putere economică europeană încearcă să stopeze o accelerare a contaminărilor observată pe teritoriul său din cauza propagării variantei Delta în plin sezon estival.                

Cele două ţări sunt de acum clasate în categoria zonelor cu incidenţă ridicată, unde noile infectări depăşesc pragul de 200 de cazuri pentru 100.000 de locuitori în şapte zile. 

Concret, acest lucru înseamnă că cei care revin din Spania sau din Regatul Ţărilor de Jos vor fi nevoiţi să stea în carantină 10 zile la întoarcerea în Germania, această perioadă putând fi redusă  la cinci zile dacă prezintă un test negativ.              

Persoanele imunizate după ce au primit două doze de vaccinuri sau care sunt considerate vindecate sunt exceptate de la această carantină.

Măsura va intra în vigoare marţi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI),autoritatea de supraveghere sanitară germană. 

Institutul a decis de asemenea să reintegreze mai multe regiuni franceze în grupa ţărilor cu "riscuri simple", unde incidenţa depăşeşte 50: Corsica, Occitania, Provenţa şi Martinica.    

Vineri, RKI a raportat 2.089 de noi infecţii în 24 de ore şi 34 de decese, incidenţa fiind de 13,2.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat joi îngrijorarea în faţa unei "creşteri exponenţiale" de noi infectări, cerându-le germanilor să nu fie reticenţi în a se vaccina. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.