Premierul ungar Viktor Orban a fost reales preşedinte al Fidesz, în cadrul celui de-al 29-lea congres al partidului, care a avut loc, duminică, la Budapesta, informează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul a fost ales preşedintele partidului cu 1061 de voturi.

La congresul Fidesz, Viktor Orban a spus, potrivit Reuters, că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană, dar va rezizta tentativelor Bruxelles-ului de a-i eroda suveranitatea. “După birocraţia comunistă nu vrem noi rodine, de această dată de la Bruxelles. Nu vom renunţa la dreptul de a ne apăra frontierele, de a-i opri pe migranţi... insistăm asupra faptului că în Ungaria căsătoria este între un bărbat şi o femeie, că tatăl este un bărbat şi mama este o femeie”, a afirmat Orban.

Congresul i-a reales ca vicepreşedinţi pe Gábor Kubatov (1050 de voturi), Szilárd Németh (1025 de voturi) şi Lajos Kósa (1021), iar în locul lui Katalin Novák – care pleacă din funcţie în urma ocupării unui post de ministru – a fost ales deputatul PE Kinga Gál (1040 de voturi).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.