Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, a declarat, sâmbătă, pentru BBC, că dacă se respectă încetarea focului, până la 9.000 de civili pot pleca din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că au fost puse la dispoziţia civililor 50 de autobuze, conform unei discuţii cu Joel Gunter de la BBC, care se află în Ucraina.

"Negocierile pentru încetarea focului au continuat toată noaptea. Acordul a fost încheiat cu doar câteva ore în urmă, s-a anunţat şi am confirmat că încetarea focului a început la ora locală 9 dimineaţa. Am început imediat procedura noastră de a încerca să scoatem oamenii. Am aranjat 50 de autobuze şi credem că 5 - 6.000 de oameni pot ieşi cu autobuzul spre Zaporojie. Oamenii pot pleca şi cu maşinile personale. Credem că în total 7 - 9.000 de persoane pot pleca, fie cu autobuzul, fie cu maşina particulară, dacă încetarea focului se menţine.

Nu circulă trenuri pentru că infrastructura feroviară a fost distrusă de trupele ruse. Nu avem încă nicio garanţie din partea Rusiei că încetarea focului va continua şi mâine. Lucrăm la asta acum. Oraşul a rămas fără infrastructură de patru zile, aşa că este dificil să aduci informaţii oamenilor”, a declarat viceprimarul.

Evacuarea civililor din Mariupol a început la ora 11.00 şi, conform înţelegerii, ar urma să fie în vigoare până la ora 16.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.