Un acord este încă posbil, ”în zilele următoare”, în vederea depăşirii reticenţelor Ungariei cu privire la impunerea unui embargo UE petrolului rus, apreciază marţi preşedinţia franceză a Uniunii Europene, care-l contrazice astfel pe premierul ungar Viktor Orban, care consideră ”foarte improbabil” acest embargo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există în continuare posibilitatea, în zilele următoare, să se deblocheze vetoul ungar”, afirmă Palatul Elysée.

”Diferite opţiuni sunt pe masă în vederea ieşirii din acest blocaj”, subliniază preşedinţia franceză.

Premierul ungar Viktor Orban - care blochează adoptarea unui embargo al Uniunii Europene (UE) împotriva petrolului rus - cataloghează ”foarte improbabil” un acord în zilele următoare, într-o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintelui Consiliului European Charles Michel.

În această scrisoare, datată luni, liderul suveranist ungar apreciază că ar fi ”contra-productiv” să se discute despre un al şaselea pachet de sancţiuni, la summitul şefilor de stat şi de guverne UE prevăzut în perioada 30-31 mai, ”în absenţa unui consens”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.