Talibanii au predat luni Statelor Unite un veteran din cadrul Marinei americană, deţinut de peste doi ani, în schimbul eliberării unui membru-cheie al regimului taliban, anunţă Ministerul de Externe taliban, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (luni), Mark Frerichs a fost predat Statelor Unite, iar Haji Bashar a fost predat pe aeroportul din Kabul”, anunţă într-o conferinţă de presă, în capitala afgană, Amir Khan Muttaqi.

Liderul taliban de război Bashir Noorzai, un membru al talibanilor, era încarcerat pe viaţă în Statele Unite după ce a fost găsit vinovat de trafic cu heroină.

El a sosit duminică seara la kabul, au anunţat mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului taliban.

Un purtător de cuvânt al Guvernului afgan, Zabihullah Mujahid, declară AFP că Bashir Noorzai nu ocupa vreun post oficial în rândul talibanilor, dar a ”oferit o susţinere importantă, inclusiv cu arme” atunci când a apărut mişcarea talibană, în anii '90.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.