Patru bărbaţi acuzaţi de implicare în asasinatul fostului premier libanez Rafic Hariri urmează să alte verdictul la 18 august, a anunţat Tribunalul Special pentru Liban (TSL), care urma să se pronunţe iniţial vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TSL şi-a justificat miercuri această amânare evocând exploziile care au devastat marţi portul Beirut, soldate cu 137 de morţi şi 5.000 de răniţi.

Atentatul sinucigaş în care a fost ucis Rafic Hariri în 2005, soldat cu alte 21 de victime, a declanşat un val de condamnări internaţionale, iar libanezii au manifestat în masă, denunţând acapararea vieţii politice libaneze de către Siria. Aceste manifestaţii au determinat Damascul să-şi retragă trupele din Liban după 29 de ani de prezenţă militară.

Judecaţi în contumacie de TSL - susţinut de ONU, cu sediul la Haga, în Olanda - cei patru suspecţi, membri ai mişcării şiite proiraniene Hezbollah, sunt suspectaţi de organizarea şi coordonarea atentatului în care fost ucis fostul premier libanez, liderul comunităţii sunnite, la 14 februarie 2005.

Salim Jamil Ayyash, Hassan Habib Merhi, Assad Hassan Sabra şi Hussein Hassan Oneissi au fost acuzaţi pe baza analizei datelor telefonice de apel şi de localizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.