Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a anunţat, vineri, că va oferi ONU "dovezi" ale responsabilităţii SUA în pana de curent care a iscat haosul în Venezuela, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste informaţii vor fi oferite unei delegaţii ale Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, aşteptate la Caracas, a declarat ministrul Comunicării, Jorge Rodriguez.

"În câteva zile va veni în Venezuela o delegaţie a ONU şi vom oferi toate dovezile unei implicări americane", a declarat Rodriguez, la televiziunea publică venezuelană.

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat vineri că trimite o echipă de cinci persoane în Venezuela, pentru a se întâlni cu ”victime ale încălcării drepturilor omului”. Această ”misiune tehnică preliminară”, care se va desfăşura în perioada 11-22 martie, este menită să pregătească o eventuală vizită a Înaltului Comisar ONU, chiliana Michelle Bachelet, invitată în mod oficial de către Guvernul venezuelean în noiembrie, a precizat biroul său într-un comunicat.

Venezuela a închis şcolile şi a suspendat activitatea mai multor firme după ce în capitala Caracas şi în alte oraşe importante a continuat pana de curent care a început joi din cauza unei probleme la principala centrală hidroelectrică a ţării sud-americane.

Mare parte a Venezuelei este fără electricitate de joi după-amiază din cauza unor probleme la centrala Guri, o pană de curent care a afectat reţeaua de telecomunicaţii şi serviciile de metrou din Caracas.

Curentul s-a întrerupt la Caracas joi, la ora locală 16.50 (22.50, ora României), afectând toate cartierele capitalei şi servicii precum metroul şi semafoarele. Mii de persoane care plecau de la serviciu au fost nevoite să parcurgă kilometri pe jos înapoi acasă.

Pana a afectat şi activităţi pe Aeroportul Internaţional Simon Bolivar, potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare.

Liniile telefonice şi de Internet au fost de asemenea întrerupte brusc, dar şi alimentarea cu apă în imobile, asigurată de pompe electrice.

Întreruperile de curent electric sunt obişnuite în Venezuela, care se confruntă cu o gravă criză economică, şi sunt cronice în vest. Însă ele sunt mai rare la Caracas, mai ales cele de această amploare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.