Vaticanul trimite luni în spaţiu un minisatelit - la bordul căruia se află o rugăciune a Papei Francisc gravată pe o nanocarte -, cu o rachetă SpaceX, o misiune spaţială coordonată de către Agenţia Spaţială Italiană denumită ”Spei Satelles” (”Satelitul speranţei” în latină), care urmează să decoleze luni, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), de la baza Vandemberg, în California.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaticanul vrea ”să concretizeze un gest puternic, evocator, universal şi antrenant”, care urmează să fie plasat pe orbită la 525 de kilometri altitudine, care să transmită ”un semn de speranţă întregii omeniri”.

Rugăciunea trimisă în spaţiu este inspirată de mesajul papal de la 27 martie 2020 de la începutul pandemiei covid-19.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Atunci când o parte a lumii era izolată, Papa Francisc, singur, în Piaţa Sfântul Petru, la Roma. le cerea catolicilor din întreaga lume, în acest discurs, ”să aprindă speranţa” împotriva necunoscutului pe care-l reprezenta virusul SARS-CoV-2.

Papa îndemna atunci lumea ”să găsească curajul de a deschide spaţii în care să se simtă chemaţi toţi” şi ”să permită noi forme de ospitalitate şi de fratermitate”.

Această rugăciune, uşor modificată, şi imagini de la discurs, au fost gravate cu caractere minuscule, care pot fi citite doar cu mijloace nanotehnologice.

Această carte digitală, groasă de doi milimetri, este plasată într-un minisatelit conceput de către studenţi de la Şcoala Politehnică din Torino.

Satelitul are o lungime de aprocximativ 30 de centimetri şi cântăreşte trei kilograme.

Vaticanul a plasat în satelit, în afară de nanocarte, un fişier cu mesaje de speranţă, care ”să fie difuzate în timpul acestei călătorii”.

”În timpul călătoriei sale în spaţiu, Spei Satelles va transmite un semnal radio perceptibil cu un echipament simplu, accesibil tuturor. Acest semnal conţine mesaje de speranţă de la Papă”, se arată pe site-ul misiunii.

Bateria emiţătorului radio îi permite să transmită timp şase luni, până la un an.

Satelitul ar putea rămâne pe orbită până la 12 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.