Un vas cu aproximativ 400 de persoane la bord se află în derivă între Grecia şi Malta şi ia apă, a anunţat duminică serviciul de asistenţă Alarm Phone, după o creştere bruscă a numărului bărcilor cu migranţi care traversează Marea Mediterană din Africa de Nord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alarm Phone a precizat pe Twitter că a primit un apel de la ambarcaţiunea plecată din Tobruk, Libia, şi că a informat autorităţile. Însă autorităţile nu au declanşat până acum o operaţiune de salvare.

Alarm Phone a menţionat că vasul se află în zona malteză de căutare şi salvare (SAR).

“O femeie a raportat gravitatea condiţiilor de la bord. Căpitanul a plecat şi nu este nimeni care să conducă barca. Mai multe persoane necesită îngrijiri medicale, inclusiv un copil, o femeie însărcinată şi o persoană cu dizabilităţi fizice. Este nevoie urgentă de salvare!”, a subliniat Alarm Phone.

ONG-ul german Sea-Watch International a anunţat pe Twitter că a găsit ambarcaţiunea cu două nave comerciale în apropiere.

FOTO: Twitter Sea-Watch International
FOTO: Twitter Sea-Watch International

Sea-Watch International a precizat că autorităţile malteze au ordonat navelor să nu efectueze o operaţiune de salvare şi i-a cerut unei nave doar să aprovizioneze vasul cu combustibil.

FOTO: Twitter Sea-Watch International
FOTO: Twitter Sea-Watch International

Autorităţile malteze nu au putut fi contactate pentru a comenta situaţia, precizează Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.