Polonia este pregătită să ajute Kievul să aducă înapoi în Ucraina bărbaţi care se află la vârsta la care pot lupta şi au fugit de război, în urma deciziei diplomaţiei ucrainene de a nu le mai oferi servicii consulare, anunţă ministrul polonez al Apărării Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mă miră deloc că autorităţile ucrainene fac totul pentru a trimite militari pe front”, declara miercuri seara televiziunii comerciale Polsat Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

El a declarat că polonezii sunt frustraţi de faptul că vîd ”tineri ucraineni, tineri la vârsta la care pot servi în armată în galerii şi hoteluri, în timp ce există o nevoie urgentă de recruţi în armată.

Polonia este pregătită ”să ajute Ucraina”, a dat el asigurări.

”Noi sugerăm de mult timp că putem ajuta partea ucraineană să se asigure că persoanele supuse serviciului militar obligatoriu se întorc în Ucraina”, a declarat el.

Întrebat dacă Polonia va da curs unei eventuale cereri a Kievului de a transporta aceşti bărbaţi în Ucraina, ministrul polonez a răspuns că ”totul este posibil”.

RUS, CONDAMNAT LA DOI ANI ŞI JUMĂTATE DE ÎNCHISOARE CU PRIVIRR LA SPIONAJ

Pe de altă parte, un rus acuzat de spionaj în favoarea Moscovei a fost condamnat în Polonia la doi ani şi jumătate de închisoare, anunţă joi Parchetul din Gdansk (nord).

Activităţile acestui bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, s-au concentrat asupra ”unităţilor militare situate în nord-estul Poloniei”, anunţă într-un comunicat parchetul.

El a desfăşurat sarcini implicând ”recunoaşterea unor elemente esenţiale Forţelor Armate poloneze”, îl acuză justiţia poloneză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.