Coreea de Nord reţine de o săptămână un vapor rus de pescuit cu 17 membri ai echipajului la bord, pe care-l acuză că a încălcat apele teritoriale nord-coreene, a anunţat miercuri Ambasada Rusiei la Phenian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Paza de Coastă nord-coreeană a omobilizat” vaportul de pescuit rus la 17 iulie, din cauza unei ”încălcări a reglementărilor intrării şi sejurului pe teritoriul Coreei de Nord”, anunţă ambasada într-un comunicat.

Vaporul şi cei 17 membri ai echipajului - 15 ruşi şi doi sud-coreeni - se află în prezent ancorat în portul Wosan, potrivit aceleiaşi surse.

Căpitanul, adjunctul şi cei doi marinari sud-coreeni au fost cazaţi într-un hotel în acest oraş portuar, situat la malul Mării Japoniei, în timp ce ceilalţi marinari se află pe navă, se precizează în comunicat.

Diplomaţi ruşi de la Consulatul Rusiei în Coreea de Nord s-au întâlnit luni cu membrii echipajului, care sunt toţi ”sănătoşi”, subliniază ambasada.

”Ambasada Rusiei rămâne în contact permanent cu autorităţile nord-coreene (...) şi ia toate măsurile necesare în vederea soluţionării acestei situaţii în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.