Valoarea bitcoin a crescut fulgerător vineri, la 47.200 de dolari (40.000 de euro), cu 10%, în doar câteva minute, după ce a înregistrat o scădere treptată şi lentă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această creştere a interesului cumpărătorilor poate fi explicată prin mai multe motive, inclusiv o intervenţie a lui Jerome Powell, preşedintele Rezervei federale americane (Fed).

Într-o audiere în Congres, el a declarat că nu are ”nicio intenţie” să interzică criptomonedele - un semnal care oferă asigurări puternice investitorilor.

Această declaraţie reprezintă un ecou direct al deciziei autorităţilor chineze de a limita creşterea acestor active digiltale.

Banca centrală chineză le-a interzis vineri instituţiilor financiare, socităţilor de plată şi societăţilor din domeniul Internetului să faciliteze comerţul cu criptomonede.

Potrivit agenţiei financiare de presă Bloomberg, toate tranzacţiile cu aceste monede sunt de-acum ilegale în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.