Sute de pompieri luptau în continuare împotriva unor incendii de pădure joi, în Grecia, însă incendiile din vestul Atenei s-au mai potolit, în timp ce cele de pe Insula Rhodos continuau să facă ravagii, în contextul în care un nou val de caniculă afectează ţara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai dificil incendiu era cel care a izbucnit marţi după-amiaza în centrul Insulei turistice Rhodos, într-o zonă forestieră cu vegetaţie densă, potrivit agenţiei greceşti de presă Ana.

Aproximativ 100 de pompieri, două avioane de tip Canadair şi trei elicoptere operau pe această insulă, în arhipelagul Dodecanez (sud-est), la Marea Egee, una dintre principalele dedtinaţii turistice în Grecia, unde sezonul este în toi, potrivit pompierilor.

La vest de Atena, situaţia continua să se îmbunătăţească, însă existau focare dispersate şi ”nu un front activ unic”, potrivit Ana.

În sud-estul Atenei, 3.472 de dectare au ars, potrivit Observatorului european Copernicus.

În urma unui prim val de caniculă, săptămâna trecută, Grecia se pregăteşte de noi temperaturi mari - până duminică - cu vârfuri de până la 43°C în centrul ţării, joi.

Termometrul înregistra joi, la ora locală 7.00 (şi ora României), 30°C în centrul Atenei.

În capitala greacă, un record absolut de remperatură - de 44,8°C - a fost înregistrat în iunie 2007, potrivit Observatorului Naţional grec de la Atena.

ACROPOLA, ÎNCHISĂ

Riscul unor incendii rămâne crescut în regiunea din jurul capitalei greceşti - Attica -, dar şi în Peninsula Poloponez (sud-vest) şi în centrul ţării, potrivit Protecţiei Civile.

Din cauza acestui nou episod de cniculă, situl antic Acropola din Atena a putea să fie din nou închis în cele mai fiebinţi ore ale zilei, a anunţat Ministerul Culturii.

Această măsură ar putea fi impusă în toate siturile arheologice din ţară, iar paznicii Acropolei intenţinează să înceteze lucrul - începând de joi şi până duminică - între ora locală 16.00 (şi ora României) şi ora locală 20.00 (şi ora României), cu scopul de a-şi proteja propria sănătate şi pe cea a vizitatorilor.

Situl face parte din Patrimoniul Mondial al Umanităţii şi înregistrează în prezent o creştere puternică a numărului vizitatorilor. El a fost închis în weekendul trecut în orele cele mai calde.

Sindicatul paznicilor PEYFA a anunţat că cel puţin 20 de vizitatori au leşinat în sit, din cauza temperaturii, care poate atinge 45°C.

Crucea Roşie a anunţat că desfăşoară personal la poalale Santorin, care să distribuie zeci de mii de sticle cu apă vizitatorilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.