România, Slovacia şi Polonia trimit pompieri suplimentari în Grecia - până vineri -, în cadrul unui ajutor reciproc european, pentru a-i susţine pe pompierii greci în lupta împotriva unor incendii de vegetaţie violente, anunţă miercuri serviciile de luptă împotriva incendiilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Grecia a cerut trei echipe de pompieri în cadrul Mecanismului European al Protecţiei Civile”, iar ”România, Slovia şi Polonia au răspuns”, anunţă un purtător de cuvânt al acestor servicii, Yannis Artopios.

El precizează că este vorba, în total despre 230 de pompieri.

Potrivit Protecţiei Civile a Uniunii Europene (UE), 220 de pompieri urmează să fie desfăşuraţi efectiv la faţa locului, dar şi 65 de vehicule.

Personal şi patru avioane de tip Canadair - mobilizate de Franţa şi Italia - au fost mobilizate marţi pentru a interveni în Grecia.

Protecţia Civilă a UE anunţă într-un mesaj postat pe Twitter că cele patru bombardiere cu apă au ajuns în Grecia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.