Livrări de vaccinuri împotriva covid-19 în opt state membre ale Uniunii Europene (UE) - inclusiv în Spania - urmează să conducă la o întârziere, din cauza unei probleme logistice la fabrica Pfizer din Belgia, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii luni, la o zi după lansarea oficială a unei campanii de vaccinare în Uniunea Europeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pfizer Spania a anunţat că a fost informată în această noapte (de duminică spre luni) de către fabrica sa din Puurs (Belgia) despre o întârziere a trimiterii către opt ţări europene, inclusiv Spania, din cauza unei probleme în procesul de încărcare şi trimitere”, a anunţat într-un comunicat ministerul spaniol, fără să precizeze care sunt celelalte şapte stste mebre UE.

Grupul farmaceutic a dat asigurări ministerului, precizează acesta în comunicat, că ”situaţia (a fost) deja rezolvată”, dar că ”următoarea livrare a vaccinurilor va avea loc cu o întârziere de câteva ore şi va sosi în Spania marţi, în vederea continuării campaniei de vaccinare împotriva covid-19 pe întregul teritoriu naţional”.

Spania urma să primească luni 350.000 de doze de vaccin fabricat de laboratoarele Pfizer şi BioNTech.

În următoarele trei luni, Spania preconizează să primească 350.000 de doze pe săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.