Candidata la preşedinţia Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen îşi detaliază, într-o scrisoare adresată parlamentarilor europeni, propunerile cu privire la viitorii ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul german al Apărării promite reforme cu privire la modul în care Uniunea Europeană (UE) se va asigura că statu de drept este asigurat în statele membre.

Ea se ngajează, de asemenea, la o reaşezare a politicii europene a migraţiei, pentru ca statele membre să împartă migranţii.

În domeniul mediului, Ursula von der Leyen anunţă că susţine o reducere a emisiilor nocive mediului cu până la 55% până în 2030.

Ea intenţionează, de asemenea, să introducă o ”taxă de frontieră pe carbon” şi să prelungească actualul sistem cu privire la emisii poluante la nivelul blocului european.

În plan economic, candidata se declară în favoarea introducerii unui salariu minim garantat pentru toţi muncitorii din UE şi apără un sistem de asigurări de şomaj pentru cei care-şi pierd locul demuncă.

Ea promite, de asemenea, ”să deschidă calea unui parteneriat ambiţios şi strategic” cu Regatul Unit, în cadrul unor negocieri ale Brexitului şi se declară deschisă unei eventuale prelungiri a negocierilor după octombrie.

Aceste propuneri vizează să-i convingă pe anumiţi parlamentari să-i susţină candidatura.

Deputaţii europeni se pronunţă marţi prin vot asupra nominalizării sale, iar unii dintre ei, ca Vrezii, au anunţat deja că nu o susţin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.