Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen este audiată joi într-o Comisie de anchetă a Bundestagului, într-un dosar cu privire la consultanţi externi folosiţi de către Ministerul Apărării în perioada în care l-a condus, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul german vrea să stabilească în ce măsură Ursula von der Leyen era la curent cu atribuirea acestor contracte - în valoare de peste 200 de milioane de euro în decurs de doi ani - pe care Curtea germană de Conturi le consideră dubioase.

În centrul anchetei se află misterul în care sunt învăluite criteriile atribuirii acestor contracte prin licitaţii şi realitatea necesităţii recurgerii la societăţi externe, având în vedere costurile.

Ursula Von der Leyen a recunoscut ”erori” în acest dosar în 2018.

MESAJE DE PE MOBILUL DE SERVICIU ŞTERSE

Alt subiect care a provocat îngrijorare este motivul pentru care toate mesajele de pe telefonul mobil de serviciu al Ursulei von der Leyen au fost şterse, în pofida faptului că această Comisie de anchetă a Bundestagului a cerut să aibă acces la ele.

Să fie vorba, oare, despre o ”armată de consultanţi scăpată de sub control”, aşa cum titrează cotidianul german Der Tagesspiegel sau despre o ”reţea de cumetrie”, aşa cum denunţă un deputat din cadrul Verzilor? comentează Euronews.

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport până în vară.

Dosarul tulbură ascensiunea-fulger a Ursulei von der Leyen, devenită în câteva luni una dintre cele mai puternice femei din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.