Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a angajat, vineri, să îi ofere preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski un chestionar care constituie un punct de plecare în procesul Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înmânându-i lui Zelenski un chestionar care va constitui un punct de plecare pentru ca UE să decidă aderarea Kievului la blocul comunitar, ea a spus: ”Nu va fi, ca de obicei, o chestiune de ani să ne formăm această opinie, ci cred că o chestiune de câteva săptămâni”.

Zelenski a spus că va reveni cu răspunsurile în decurs de o săptămână.

Şefa executivului Uniunii Europene a subliniat sancţiunile impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, spunând: ”Rusia va avea decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre viitorul european, asta văd eu”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.