Uraganul Nicole a atins Florida, în sud-estul Statelor Unite, anunţă serviciile meteorologice americane (NHS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nicole atinge uscatul de-a lungul coastei de est a Floridei, până în sud la Vero Beach”, precizează într-un buletin emis la ora 8.00 GMT (10.00, ora României) Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), cu sediul la Miami.

Furtuna tropicală Nicole s-a format în Caraibe, iar depresiunea a fost clasată drept uragan de categoria 1 de către NHC, în timp ce se apropia de coasta Floridei.

”(Uraganul) Nicole aduce rafale puternice de vânt, o undă de furtună şi averse importante în timp ce se apropie de estul Floridei”, averriza NHC anterior.

”Imagini radar realizate de la Miami şi Melbourne arată că ochiul uraganului se deplasează dinspre Insula Grand Bahama către Florida”, preciza Centrul.

Rafale de vânt de până la 93 de kilometri pe oră au fost înregistrate la nivelul Insulei Grand Bahama miercuri şi se aşteptau intensificări de până la 120 de kilometri pe oră, potrivit Centrului.

NHS preconizează ploi puternice şi inundaţii.

”Nu vă concentraţi asupra traiectoriei exacte a Nicole”, avertizează NHC, subliniind că ”este vorba despre o furtună mare (...). Efectele sale ating o mare parte a Peninsulei Florida şi sud-estului Statelor Unite”.

Din cauza acestui fenomen excepţional, decolarea noii rachete cu rază lungă de acţiune a NASA Artemis 1 către Lună a fost amânată din nou, la 16 noiembrie, a anunţat marţi Agenţia spaţială americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.