Autorităţile ucrainene au raportat joi dimineaţă explozii în regiunile de nord-est, sud şi vest ale ţării, în cursul unui nou val de atacuri cu rachete ruseşti care au avariat instalaţiile reţelei electrice ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Atac masiv al Rusiei în Ucraina: Au fost lansate peste 80 de drone şi rachete în cinci regiuni, o termocentrală de lângă Kiev a fost lovită, 4 morţi la Mîkolaiv. Zelenski: "Avem nevoie de un alt tip de sprijin, nu de discuţii lungi şi cu ochii închişi"

UPDATE -  Ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, a declarat pe Telegram că atacurile au vizat instalaţii de generare şi distribuţie a energiei electrice din regiunile Harkov, Zaporojie, Liov şi Kiev.

Explozii au fost auzite în oraşul ucrainean Harkov, a declarat primarul Ihor Tereho, precum şi în regiunea Zaporojie, potrivit guvernatorului Ivan Fedorov.

Guvernatorul regiunii vestice Liov, Maksim Kozîţki, a declarat pe Telegram că în zonă funcţionează apărarea aeriană.

UPDATE - Atacul rusesc asupra regiunii ucrainene Harkov, din estul ţării, a întrerupt joi energia electrică pentru peste 200.000 de consumatori, a anunţat pe Telegram Oleksi Kuleba, adjunctul şefului biroului preşedintelui ucrainean, citat de Reuters.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Forţele ruseşti au efectuat cel puţin 10 atacuri în cursul nopţii împotriva "infrastructurii critice" în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, aflată în plină alertă aeriană, a anunţat joi dimineaţă guvernatorul local, scrie AFP. 

"Ocupanţii au efectuat cel puţin 10 lovituri împotriva infrastructurii esenţiale din oraşul Harkov şi regiunea sa", a relatat Oleg Sinegubov pe reţeaua de socializare Telegram.

"În prezent, nu există victime", a adăugat el.

Potrivit unei postări pe Telegram a primarului din Harkov, Igor Terejov, armata rusă a folosit "rachete" pentru a lovi al doilea cel mai populat oraş din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au indicat anterior pe aceeaşi reţea de socializare că aproximativ nouă bombardiere strategice ruseşti Tu-95MS se află în aer şi sunt suspectate că se pregătesc să lanseze rachete spre Ucraina.

"Judecând după ceea ce vizează agresorul rus, sunt posibile probleme cu aprovizionarea cu energie în Harkov. Metroul va fi închis în următoarele ore, aşa că planificaţi-vă călătoria în consecinţă", a scris Terekhov pe reţeaua de socializare joi dimineaţă.

Guvernatorul regional a declarat joi dimineaţă că se iau măsuri pentru a face faţă întreruperilor de energie electrică.

În jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT), întreaga Ucraină era în alertă de raid aerian.

În regiunea sudică Zaporojie, guvernatorul Ivan Fedorov a anunţat că ţara se află în stare de alertă aeriană.

Miercuri, şapte persoane au fost ucise în regiunile Harkov şi Odesa (sud) în timpul unor atacuri nocturne asupra a două situri energetice, care au provocat întreruperi de energie electrică în aceste două teritorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.