Un punct de trecerea frontierei între Statele Unite şi Canada a fost închis în urma exploziei unui vehicul într-un punct de control, pe un pod, în apropiere de Niagara Falls, relatează The Associated Press,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc de partea americană a Podului Rainbow, care asigură o legătură între cele două ţări, peste râul Niagara.

Alte trei poduri care asigură legături între partea de vest a statului New York şi Ontario au fost închise, ca măsură de precauţie.

Biroul FBi din Buffalo anunţă într-un comunicat că anchetează cu privire la explozie.

Imagini şi înregistreări video de presă postate pe reţele de socializare surprind un fum dens şi o cabină a grănicerilor devastată de flăcări.

Întregistrări video arată că incendiul a avut loc în apropiere de zona Vămii şi Protecţiei Frontierei americane, imediat la est de principalul punct de control a maşinilor.

Alte informaţii nu erau disponibile imediat, scrie AP.

Guvernatoarea statului New York Kathy Hochul anunţă că a fost informată cu privire la acest incident şi că ”monitorizează situaţia îndeaproape”.

Podul Rainbow este unul dintre cele patru puncte de trecerea frontierei între Ontario şi vestul statului New York.

Celelalte puncte de trecerea frontierei se află la Lewiston, Whirlpool şi Podul Peace.

Comisia Podului de la Niagara Falls anunţă că toate cele patru puncte de trecere au fost închise.

Incidentul are loc cu o zi înainte de Thanksgiving, una dintre cele mai aglomerate sărbători din an, relatează BBC News.

”Cum situaţia este fluidă, este tot ceea ce putem spune pentru moment”, anunţă într-un comunicat FBI.

Potrivit oraşului Niagara Falls, vehiculul încerca să intre în Statele Unite la momentul exploziei.

UNITATEA ANTITERORISTĂ A FBI, LA FAŢA LOCULUI

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a annţat pe X că poliţia statului ”cooperează cu Unitatea (de luptă împotriva) terorismului a FBI în supravegherea tuturor podurilor de intrare” în stat şi anunţă că se suce la faţa locului pentru a se întâlni cu forţele de ordine şi cu primii care au intervenit, relatează AFP.

”Agenţiile de stat se află la faţa locului şi sunt pregătite să intervină”, anunţă pe X guvernatiarea Kathy Hochul.

”Mă întrept către Buffalo pentru a discuta cu forţele de ordine şi primii care au intervenit şi-i voi ţine la curent pe locuitorii statului atunci când vor fi disponibile mai multe informaţii”, anunţă ea.

Martori declară Niagara Gazette că au auzit o explozie şi au văzut un nor de fum înainte de venirea poliţiei.

”Am auzit un fel de izbitură”, declară un martor. ”Am văzut foc şi fum mult şi negru”.

Presa locală scrie că cele patru posturi de frontieră internţaionale din vestul statului New York au fost închise miercuri din cauza unui ”incident implicând un vehicul pe pod”.

Oraşul Niagara Falls anunţă pe Facebook că Podul rainbow (Curcubeu) este închis ”!până la noi ordine”.

De partea canadiană, poliţia locală declară AFP că este ”implicată minim” în dosar, pentru moment.

Premierul canadian Justin Trudeau a fost pus la curent, iar Guvernul canadian supraveghează situaţia ”cu atenţie”, scrie Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.