Un bărbat care purta o centură cu explozibili ar fi fost împuşcat la Subirats, la vest de Barcelona, relatează Sky News, precizând că o parte a presei spaniole anunţă că şoferul maşinii care a intrat în mulţime în capitala catalană a fost arestat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia catalană, Los Mossos, a anunţat iniţial pe Twitter că un suspect care purta ceea ce părea a fi o centură cu explozibili a fost împuşcat şi ucis de forţele de ordine. Autorităţile nu au confirmat, însă, identitatea acestuia. 

Ulterior, autorităţile au reformulat, afirmând că suspectul a fost "doborât", fără a preciza dacă este în viaţă sau mort. 

Surse din serviciile antiterorism spaniole au declarat pentru El Pais că un bărbat cu semnalmentele lui Younes Abouyaaqoub, despre care se crede că a condus maşina de la Barcelona, a fost semnalat la Subirats, de un localnic agricultor. Forţele de ordine s-au deplasat la faţa locului şi au tras asupra suspectului. 

După ce suspectul a căzut la pământ, echipe de genişti au început operaţiunile de scoatere a presupusei sale centuri de expozibili, folosind un robot. 

Nu este clar dacă centura este reală sau falsă, aşa cum au fost cele are atacatorilor de la Cambrils. 

Poliţia a cerut populaţiei să evite zona Subirats până la încheiarea operaţiunii în curs.

Spania a cerut tuturor forţelor de ordine din Europa să îl caute pe tânărul care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona.

Potrivit anchetatorilor, după ce a intrat în mulţime pe bulevardul la Rambla, omorând 13 oameni, presupusul terrorist a fugit pe jos. După aceea el a vrut să fure o maşină care parca, înjunghiindu-l şi omorându-l pe şofer.

Apoi, marocanul de 22 de ani a încercat să scape cu maşina furată şi a forţat un punct de control al poliţiei.

Vehiculul a fost găsit abandonat, după câteva ore, cu trupul proprietarului în el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.