Un atacator a deschis focul luni, într-o bancă, la Louisville, principalul oraş în Kentucky, a ucis patru persoane şi a rănit cel puţin alte opt persoane, după care a murit, anunţă autorităţile din acest stat situart în partea central-estică a Statelor Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci persoane au murit în total”, a anunţat pe Twitter Poliţia din Louisville, incluzând în acest bilanţ şi atacatorul - un fost angajat al băncii.

Chemată către ora locală 8.30 (15.30, ora României) din cauza unor tiruri în sediul Old National Bank, în centrul oraşului, poliţia a sosit în câteva minute, în timp ce suspectul ”trăgea în continuare”, a declarat într-o conferinţă de presă un reprezentant al poliţiei oraşului, Paul Humphrey.

Suspectul a murit rapid după lansarea intervenţiei poliţiei.

”Încercăm să aflăm dacă s-a sinucis prin împuşcare sau a fost ucis de către agenţi”, a anunţat Humphrey.

”Credem că a acţionat singur şi că avea o legătură cu banca”, a declarat el, evocând faptul că ar fi un angajat - fost sau actual.

Ancheta, care abia a început, va subili acest lucru, a anunţat el.

”EROI”

”Cel puţin” doi agenţi au fost răniţi în acest schimb de focuri, iar unul este pe cale să fie operat la spital, a precizat Paul Humphrey.

”Cel puţin alte patru victime au fost găsite moarte în interiorul sediului, iar (alte) opt sunt îngrijite la spitalul universitar”, a mai anunţat el.

Doi dintre răniţi se află în stare critică, inclusiv unul dintre poliţişti.

Agenţii ”au salvat, fără nicio îndoială, vieţi”, a declarat primarul Craig Greenberg într-o conferinţă de presă, în care a denunţat ”un nou episod al violenţei cu arme de foc”.

El a supravieţuit unui atac armat în sediul de campanie, anul trecut.

Guvernatorul Kentucky, Andy Beshear, a anunţat că a pierdut un ”prieten foarte drag” în acest atac armat ”şi alt prieten apropiat este unul dintre cei care sunt la spital”, a declarat el în conferinţa de presă, sdalutându-i pe ”eroii” care au intervenit.

Unii dintre supravieţuitori s-au refugiat în sala seifurilor, potrivit CNN.

DRAMĂ CURENTĂ

Statele Unite plătesc un tribut greu răspândirii armelor de foc pe teritoriul american şi uşurinţei cu care americanii au acces la ele.

La 27 martie, o persoană a deschis focul într-o şcoală primară privată din Nashville, în statul vecin Tennessee, unde a ucis trei copii în vârstă de nouă ani şi trei angajaţi, după care a fost ucisă de către poliţişti.

America are mai multe arme indiduale decât locuitori - un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi trăieşte într-o gospodărie în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este nivelul foarte mare de morţi din cauza armelor de foc în Statele Unite - un nivel care nu are comparaţie cu cele din celelalte ţări dezvoltate.

Aproximativ 49.000 de oameni au fost ucişi prin împuşcare în 2021, în creştere de la 45.000 în 2020, când se înregistra deja un recod.

Asta înseamnă 130 de morţi pe zi - dintre care peste jumătate sunt sinucideri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.