Un alpinist român şi unul german au murit duminică în Alpii italieni, după ce unul dintre membrii unei expediţii a alunecat, luând cu el trei tovarăşi, relatează agenţia Ansa. Accidentul a avut loc la o altitudine de aproximativ 3.100 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victimele erau un român, în vârstă de 35 de ani, care locuia în Italia şi un german de 46 de ani din München. Accidentul, care a avut loc în zori pe masivul Ortler, în nord-estul Italiei, s-a soldat şi cu doi răniţi, care au fost evacuaţi cu un elicopter.

Un alpinist a alunecat în timp ce urca pe Ortler (3.905 metri), trăgându-i şi pe ceilalţi în jos cu el.

Potrivit Ansa, aceştia avansau în şir indian pe o porţiune destul de uşoară a traseului şi, din acest motiv, nu se legaseră cu corzi.

Cei doi făceau parte din două cordoane separate, unul din Germania şi unul din Vicenza. Accidentul a avut loc la o altitudine de aproximativ 3.100 de metri, în secţiunea dintre cabana Julius Payer, punctul de plecare pentru ascensiunea la 3.905 metri a Ortler, după ce în noaptea precedentă au înnoptat acolo, şi cel mai avansat bivuac. 

Potrivit unei prime reconstituiri făcute de salvatori şi de soldaţii de la Guardia di Finanza, alpiniştii nu erau legaţi şi urcau panta în şir indian, în două grupuri de frânghii a câte trei persoane fiecare. Dintr-o dată, unul dintre ei a alunecat şi în cădere i-a târât cu el pe cei de sub el. Germanul din Munchen şi românul, rezident în Vicenza, nu au reuşit să se oprească din cădere şi au plonjat pe pantă, murind pe loc. Cauza căderii ar fi putut fi pierderea unui punct de prindere sau un strat uşor de zăpadă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.