Un bărbat care avea asupra sa arme şi explozibil.a luat ostatice 11 persoane într-un oficiu poştal din oraşul ucrainean Harkov, informează Reuters. După negocieri cu poliţia, el a eliberat ostaticii după aproximativ patru ore şi a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Toţi ostaticii de la oficiul poştal din Harkov au fost eliberaţi; Atacatorul a fost reţinut

Toţi ostaticii de la oficiul poştal din Harkov au fost eliberaţi, iar atacatorul a fost reţinut, a anunţat, sâmbătă, pe Twitter, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

 

"Toţi ostaticii au fost eliberaţi, iar atacatorul a fost reţinut. Mulţumirile mele se îndreaptă către poliţie şi serviciile de securitate, care au făcut treabă bună", a afirmat Poroşenko.

UPDATE - Cinci ostatici au fost eliberaţi de bărbatul înarmat de la oficiul poştal din Harkov

Cinci ostatici, trei femei şi doi copii, au fost eliberaţi de bărbatul înarmat de la oficiul poştal din Harkov, care s-a baricadat având asupra sa arme şi explozibil.

După negocieri cu poliţia, bărbatul a eliberat cinci persoane din cele 11 aflate în oficiu în momentul în care a preluat controlul.

Deocamdată, bărbatul nu a avut cereri speciale şi păstrează legătura cu forţele de ordine.

El ar fi îngrijorat de schimbul de sute de prizonieri dintre autorităţile ucrainene şi separatişti care deţin controlul asupra unei părţi a estului ţări.

Rezultatul unor negocieri intense în care care a fost implicat Vladimir Putin, acest schimb - chiar înainte de Anul Nou şi Crăciunul ortodox pe stil vechi, la 7 ianuarie - viza iniţial 74 de prizonieri, deţinuţi în cele două ”republici” autoproclamate de rebeli, şi 308 de deţinuţi de către autorităţile de la Kiev.

Este vorba, în total, de 380 de persoane - un număr fără precedent de la izbucnirea acestui război, în aprilie 2014 - şi despre una dintre rarele operaţiuni de acest tup de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, în februarie 2015 - între ale cărei puncte-cheie se afla eliberarea prizonierilor. Însă numărul final ar putea să fie mai mic decât cel dintr-un schimb anterior - în decembrie 2014, de 367 de eliberări -, în contextul în care presa scrie că unii prizonieri din ambele tabere au refuzat să participe la schimb.

Ucraina: Un bărbat a luat 11 ostatici într-un oficiu poştal din oraşul Harkov

Un bărbat despre care se presupune că ar avea asupra sa dispozitiv exploziv a luat ostatice 11 persoane într-un oficiu poştal din oraşul ucrainean Harkov, informează Reuters.

"Deocamdată nu ştim ce vrea", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Harkov, Iaroslav Trakalov.

Nouă adulţi şi doi copii sunt ostatici în oficiul poştal, a anunţat agenţia Interfax.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.