Casa Albă a publicat miercuri transcrierea unei convorbiri telefonice între Donald Trump şi Volodimir Zelenski, care arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze cu privire la democratul Joe Biden, favoritul la învestitura democrată în vederea viitoarelor alegeri prezidenţiale, Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu a exercitat ”nici cea mai mică presiune” asupra Ucrainei, după publicarea transcrierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trump dă asigurări că n-a exercitat ”nici cea mai mică presiune” asupra Ucrainei, după publicarea transcrierii convorbirii du Zelenski

Donald Trump i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, în această convorbire la telefon, în iulie, să stabilească dacă fostul vicepreşedinte Joe Biden a pus capăt unei anchete cu privire la un grup ucrainean la care lucra fiul său, Hunter Biden, potrivit unui rezumat al convorbirii telefonice publicat de către Departamentul Justiţiei.

”Se vobeşte mult despre fiul lui Biden, despre faptul că Biden a oprit procedura, iar mulţi oameni vor să ştie. Ar fi, deci, formidabil dacă aţi putea face ceva cu procuroul general”, a declarat preşedintele american, potrivit rezumatului.

”Biden s-a lăudat că a oprit acuzarea, aşa că dacă vă puteţi informa (...). Toate astea mi se par oribile”, a adăugat el.

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, a deschis marţi o anchetă în vederea punerii sub acuzare a lui Donald Trump, o primă etapă în cadrul unei proceduri de destituire a preşedintelui Statelor Unite, pe care-l acuză de abuz de putere.

Camera examinează dacă Donald Trump a încercat să obţină ajutorul Ucrainei, pentru a obţine informaţii susceptibile să-i dăuneze lui Joe Biden.

”Preşedintele trebuie să dea socoteală. Nimeni nu este mai presus de lege”, declara preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

În centrul acestui caz se află o conversaţie la telefon, în această vară, între conducătorii ucrainean şi american.

Un misterios avertizor de integritate, un membru al serviciilor americane de informaţii, a semnalat, la scurt după aceea, ierarhiei sale, trăgând un semnal de alarmă cu privire la acest subiect.

Democraţii, întăriţi în urma mai multor divulgări în presă, îl suspectează pe Trump că a încercat să exercite presiuni asupra lui Zelenski să ancheteze cu privire la familia Biden, folosindu-se de un ajutor militar ca mijloc de presune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.