Trei persoane au fost ucise şi opt au fost rănite în atacuri cu rachete şi bombardamente ruseşti efectuate în cursul nopţii în regiunile Doneţk şi Harkov din estul Ucrainei, au declarat marţi oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Biroul procurorului ucrainean a declarat că o persoană a fost ucisă în atacul de la spital, în care s-au folosit cel probabil rachete S-300.

"Forţele de ocupaţie au vizat spitalul din oraş, unde oamenii erau trataţi. În urma bombardamentelor, opt cetăţeni au suferit contuzii şi răni provocate de schije, iar unul a fost ucis", au declarat procurorii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Rachetele au lovit un spital din oraşul Selîdove din Doneţk şi o mină de cărbune, a declarat ministrul de interne Ihor Klîmenko pe Telegram.

"Două clădiri ale spitalului au fost avariate, şase civili au fost răniţi. Este posibil să existe victime sub dărâmături, operaţiunile de căutare continuă", a declarat Klîmenko.

Un muncitor a fost ucis în atacul asupra minei de cărbune, a anunţat el.

"Patru clădiri, 19 vehicule şi o linie electrică au fost avariate. 39 de mineri au fost prinşi în subteran. Până în prezent, toţi minerii au fost aduşi la suprafaţă", a precizat ministrul.

În Harkov, o persoană a fost ucisă în bombardamentele ruseşti, a anunţat, la rândul său, guvernatorul regiunii, Oleh Sînehubov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.