Cel puţin 146 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite într-o busculadă pe o stradă din Seul, în timp ce în zonă aproximativ 100.000 de oameni participau la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul anunţat anterior de autorităţi era de 120 de morţi şi 100 de răniţi.

Mulţi oameni au murit sau au fost răniţi fiind zdrobiţi de mulţimea care încerca să avanseze pe o stradă îngustă din districtul Itaewon, în apropierea Hamilton Hotel, loc celebru în care se ţin petrecerile în Seul, au precizat oficiali sud-coreeni.

Choi Seong-beom, şeful pompierilor din cartierul Yongsan, a precizat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Răniţii sunt transportaţi la spitale din Seul.

În locul busculadei au intervenit peste 800 de poliţişti şi reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, cu 140 de vehicule. A fost mobilizat tot personalul disponibil din Seul pentru a-i trata pe răniţi.

Iniţial, presa internaţională a scris că zeci de persoane se aflau ”stop cardiac” într-un loc nocturn popular din Seul.

Înregistrări video au surprins numeroase persoane care primeau îngrijiri, în stradă, de la membri ai serviciilor de urgenţă, înconjuraţi de mulţime.

Pompierii au anunţat atunci 81 de cazuri de ”dificultate respiratorie”.

Aproximativ 100.000 de persoane petreceau în zona respectivă, la un eveniment organizat cu ocazia Halloweenului, fără să poarte mască de protecţie, pentru prima oară de la începutul pandemiei covid-19.

Străzile din Seul erau pline de oameni care sărbătoreau Halloweenul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.