Premierul Marii Britanii, David Cameron, a plecat de la Downing Street către Buckingham Palace pentru a-şi prezenta demisia reginei Elizabeth a II-a. Theresa May, noua lideră a Partidului Conservator, a ajuns miercuri la Buckingham Palace pentru a accepta mandatul de forma un nou Guvern, după ce predecesorul său David Cameron şi-a prezentat demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19.43: Theresa May a primit oficial mandatul de premier al Marii Britanii

UPDATE 19.27: Regina a acceptat demisia lui Cameron

Regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a, a acceptat oficial demisia lui David Cameron din funcţia de premier şi urmează să îi ofere mandatul pentru formarea unui nou guvern noii lidere a Partidului Conservator, Theresa May, au declarat surse apropiate discuţiilor pentru CNN.

Până când Theresa May nu va accepta mandatul oferit de regină, Marea Britanie nu are, oficial, premier.

UPDATE 19.11: Theresa May a ajuns la Buckingham Palace pentru a-şi prelua mandatul de premier

Cameron şi-a prezentat demisia reginei în Salonul Alb de Desen al Buckingham Palace. El a recomandat-o pe May, în calitate de lider al formaţiunii cu cele mai multe mandate în Camera Comunelor, pentru a-i fi succesor.

După ce va accepta mandatul de premier oferit de regină, May va merge la Downing Street, unde urmează să rostească un discurs.

UPDATE 18.50: David Cameron a ajuns la Buckingham Palace pentru a-şi prezenta demisia reginei Elizabeth a II-a

Cameron a ajuns la reşedinţa monarhului la câteva minute după ce a plecat de la Downing Street, unde a rostit ultimul său discurs ca premier.

În ultimul său discurs ca premier, Cameron s-a declarat onorat că a servit ca premier al Marii Britanii.

El a evocat realizările Guvernului său, atât pe plan economic, cât şi social, şi a mulţumit echipei sale.

Cameron a lăudat-o pe succesoarea sa, Theresa May. “Sunt încântat că pentru a doua oară în istoria Marii Britanii, premierul va fi o femeie,şi din nou conservatoare”, a spus el. .

“Când plecăm pentru ultima dată, singura mea dorinţă este succesul continuu pentru această ţară pe care o iubesc foarte mult”, a conchis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.