Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns duminică după-amiază în capitala scoţiană Edinburgh, după o călătorie de şase ore prin ţinutul scoţian, transmite CNN. Cortegiul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte, iar luni după-amiază va fi transportat la Catedrala St Giles. Mulţimea a aplaudat în timp ce sicriul reginei a fost condus încet de-a lungul Milei Regale din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Cortegiul reginei a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte, iar luni după-amiază va fi transportat la Catedrala St Giles. Potrivit BBC, sicriul reginei a fost întâmpinat cu o gardă de onoare înainte de a fi transportat în Holyroodhouse. Regina va rămâne în sala tronului din palat peste noapte.
 
În timp ce sicriul a fost dus în palat, trei dintre copiii reginei au privit-o: Prinţesa Anne, Prinţul Andrew şi Prinţul Edward.
 
Regele Charles se află în prezent la Londra, dar va călători mâine la Edinburgh.
 
Sicriul va fi vegheat continuu timp de 24 de ore, iar publicul va putea să îi aducă un omagiu.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ: O mulţime uriaşă s-a adunat de-a lungul emblematicului Royal Mile din oraş pentru a-şi lua rămas bun de la regină, care a murit joi la vârsta de 96 de ani.
 
Mulţimea a aplaudat în timp ce sicriul reginei a fost condus încet de-a lungul Milei Regale din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse.
 
La începutul zilei, oamenii au declarat echipei CNN de la faţa locului că acesta a fost "un moment istoric" şi că regina a fost "foarte iubită în Scoţia".
 
Sicriul va ajunge ulterior în faţa Palatului Holyroodhouse, unde va fi întâmpinat de o gardă de onoare formată din Regimentul Regal al Scoţiei, care va efectua un salut regal în faţă.
 
Sicriul va fi transferat în Sala Tronului din palat, unde personalu va putea să îi aducă un ultim omagiu regretatului monarh - similar cu modul în care sicriul a fost aşezat în sala de bal de la Castelul Balmoral.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.