Şase civili au fost ucişi şi 12 răniţi în bombardamentele ruseşti asupra unei pieţe şi a unei staţii de transport public din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, a anunţat marţi armata ucraineană, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandamentul militar din sudul ţării precizează că Hersonul a fost atacat în momentul în care preşedintele rus Vladimir Putin susţinea discursul în faţa parlamentului, în care proclama că Moscova nu e în război cu poporul ucrainean.

Oficialii ucraineni susţin că în timpul discursului lui Putin au fost cel puţin 20 de bombardamente asupra oraşului şi a zonelor înconjurătoare.

Potrivit Comandamentului, Rusia a folosit sisteme de rachete cu lansare multiplă pentru a lovi zone rezidenţiale, facilităţi de infrastructură critică, o grădiniţă, un spital, garaje private şi maşini. Mai multe case au fost avariate în mod semnificativ, mai multe apartamente din blocuri au luat foc ca urmare a unei lovituri directe. O piaţă locală şi o staţie de transport public au fost bombardate.

„Civili din Herson au murit şi au fost răniţi în mijlocul străzii, în propriile case şi la locurile de muncă", spune Comandamentul .



Imaginile postate pe reţelele sociale arătă pagube la o staţie de autobuz şi persoane în haine civile care zac pe stradă. Imaginile au fost preluate şi de conturile de Twitter ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi primei-doamne Olena Zelenski.

„Rusia bombardează intens Herson. Rachete împotriva oamenilor, clădirilor rezidenţiale, farmaciilor, pieţelor, parcărilor... Înfrângerea invadatorilor ruşi pe teritoriul ucrainean înseamnă salvarea de teroare atât a Ucrainei & cât şi a altor naţiuni din Europa, pe care Rusia vrea să le cucerească. Teroarea trebuie să piardă!” - a comentat preşedintele Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.