Scurgerile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia şi Germania, sunt un act de ”terorism internaţional”, denunţă miercuri preşedintele rus Vladimir Putin şi dă asigurări că de acest incident profită Statele Unite, Polonia şi Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Beneficiarii sunt clari (...). pentru că (acest incident) consolidează importanţa geopolitică a restului sistemelor de gaze naturale - cel care trece prin Polonia (...) şi din Ucraina, pe care Rusia l-a construit pe cheltuiala sa”, a acuzat Vladimir Putin la un forum al energiei, la Moscova, ”Russian Energy Week”.

”Însă şi Statele Unite (beneficiază) şi pot de-acum să-şi livreze energia la preţuri majorate”, acuză liderul de la Kremlin.

Proiectul plafonării preşului petrolului rusesc promovat de către G7 şi Uniunea Europeană (UE) în vederea unei limitări a veniturilor energetice ale Moscovei, ”ameninţă starea de bine a mioliarde de oameni”, a denunţat liderul de Kremlin.

”Prin deciziile lor hazardate, unii politicieni din Occident distrug, în realitate, economia mondială de piaţă şi ameninţă starea de bine a miliarde de oameni”, a tunat el în această intervenţie.

”Rusia este pregătită să reia livrările” de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 2, care nu a fost niciodată pus în funcţiune, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, a mai declarat liderul de la Kremlin.

”Mingea se află în terenul UE. Dacă vrea, n-are decât să deschidă robinetul”, a declarat Putin.

Vladimir Putin a anunţat că celelalte gazoducte din sistemul Nord Stream vor fi reparate doar dacă exploatarea lor este garantată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.