Rusia a atacat regiunea Odesa, situată în sudul Ucrainei, cu 19 drone şi 14 rachete, iar autorităţile anunţă luni că o femeie a fost rănită şi pagube la infrastructura portuară şi la un depozit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova ”a atacat regiunea Odesa cu drone ofensive şi două tipuri de rachetă”, a anunţat pe Telegram guvernatorul Oleg Kiper, care evocă mai multe ”atacuri”, inclusiv al unei ”infrastructuri portuare”.

”O (femeie) civilă a fost rănită de suflul unei expozii”, anunţă Oleg Kiper, care precizează că femeie a fost transportată la spital.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat un atac cu 19 drone de tip Shahed, de fabricaţie iraniană, două rachete supersonice de tip Onyx şi alte 12 rachete de tip Kalibr.

Un submarin a fost mobilizat în atac, potrivit armatei ucrainene.

Toate dronele şi 11 rachete de tip Kalibr au fost doborâte de apărarea ucraineană, anunţă armata, care precizează că staţiunea balneară Odesa a suferit pagube importante.

Două dintre cele 11 rachete de tip Kalibr au fost distruse în regiunile Mîkolaiv (sud) şi Kirovograd (centru), iar ”marea majoritate” deasupra regiunii Odesa, anunţă armata.

Portul şi gara maritimă din din Odesa au fost distruse, dar şi emblematicul Hoitel Kempinsky, a anunţat într-o postare pe X un jurnalist, Stéphane Siohan.

Un proiectil de tip Onyx a lovit un depozit de cereale ”gol” în portul Odesa, anunţă o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Staţiunea balneară ”a fost de fapt distursă”, anunţă ea,

Armata ucraineană anunţă că depozite şi întreprinderi au fost avariate de căderea unor fragmente, la periferia oraşului.

Forţe ruseşti ţintesc cu regularitatea această regiune din sudul Ucrainei, cu ieşire la Marea Neagră, în care se află infrastructuri portuare extrem de importante în comerţul maritim.

Atacuri s-au multiplicat după abandonarea, în iulie, de către Moscova a Acordului de la Istanbul din iunie 2022 privind exportul cerealeloor ucrainene la Marea Neagră, care permitea Ucrainei să-şi exporte în mod liber producţia.

Duminică, o a doua navă cargou cu grâu ucrainean a sosit la Istanbul, pe Marea Neagră, pe un coridor maritim deschis de Kiev, în pofida unor ameninţări ale Moscovei de a ataca vapoare care intră şi ies din Ucraina.

În Rusia, districtul Kursk, situat în sud, a fost vixzat în atacuri ucrainene cu dronă, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Roman Starovoit.

”Nu există victime”, însă o clădire administrativă a fost avariată, a anunţat el, dând asigurări că ”apărarea antiaeriană a funcţionat”.

În regiunea vecină Briansk, situată imediat la nord, guvernatorul Aleksandr Bogomaz a anunţat că au fost doborâte trei drone ucrainene, două în districtul Suraj (vest), fără să provoace victime sau pagube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.