David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-miniştrii italian, Giuseppe Conte, şi grec, Kyriakos Mitsotakis, se numără între oficialii europeni care au salutat, miercuri, prin mesaje transmise online, învestirea lui Joe Biden ca al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lumea are nevoie de o relaţie puternică între Europa şi Statele Unite”, a transmis Sassoli într-un mesaj video. Preşedintele PE a adăugat: „Împreună putem face faţă mai bine provocărilor”.

El a salutat angajamentul SUA de a reveni în Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi în Acordului de la Paris.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter: „Suntem împreună. Vom fi mai puternici să înfruntăm provocările vremurilor noastre. Mai puternici să ne construim viitorul. Mai puternici să ne protejăm planeta. Bun venit înapoi în Acordul de la Paris”.

Biden va semna miercuri, în Biroul Oval, mai multe decrete, inclusiv realăturarea SUA la Acordul climatic de la Paris. El va semna o înştiinţare care va fi trimisă apoi la Naţiunile Unite.

SUA vor reveni oficial în Acord în 30 de zile.

Conte a spus: „Este o mare zi pentru democraţie, ajungând mult dincolo de graniţele Americii”

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a transmis: „Acum este timpul să căutăm un numitor comun - noua administraţie ameeicană a indicat deja o revenire la OMS şi Acordul de la Paris. Poate că nu vom fi mereu de acord unii cu alţii, dar nu vom renunţa să căutăm soluţii”.

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a precizat: „Cu renăscut optimism aşteptăm cu nerăbdare consolidarea legăturilor şi prieteniei dintre cele două naţiuni ale noastre”. 

Donald Tusk, preşedintele Partidului Popular European, a subliniat: „Respirăm aer proaspăt din nou. Succes, Joe şi Kamala!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.