Preşedintele Afganistanului Ashraf Ghani afirmă, într-o postare pe Facebook, că a părăsit ţara pentru a evita vărsarea de sânge, conform BBC. Potrivit Al Jazeera, preşedintele s-ar fi dus în Uzbekistan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele afgan susţine că a luat decizia dificilă de a părăsi ţara în timp ce talibanii înaintau, pentru a evita vărsarea de sânge în capitala, Kabul, care numără şase milioane de locuitori.

”Talibanii plănuiau să mă îndepărteze şi să atace întregul Kabul şi oamenii din Kabul. Pentru a evita vărsarea de sânge, am decis că cel mai bine ar fi să plec”, a scris el.

Ghani a făcut aceste comentarii într-o postare pe Facebook adresată cetăţenilor afgani.

Acestea sunt primele sale remarci după părăsirea ţării.

Conform primelor informaţii, el ar fi plecat în Tadjikistan, însă Al Jazeera susţine că se află în Uzbekistan, la Taşkent, unde a plecat alături de soţia sa, şeful stafului şi consilierul naţional pe probleme de securitate. Al Jazeera susţine că are informaţia de la garda de corp a preşedintelui.

The Guardian notează că membrii Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni, în sesiune de urgenţă, luni, la ora 10.00 (ora New York-ului), secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmând să prezinte situaţia de la Kabul, unde talibanii au preluat control Palatului Prezidenţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.